Benvenuti

Priča vinarije Benvenuti, priča je o obitelji, tradiciji i teritoriju. Smješteni smo u mirnom istarskom mjestašcu Kaldir, s pogledom na nedaleki Motovun, u okolici kojeg njegujemo tri autohtone sorte – Malvaziju Istarsku, Teran i Muškat. Ove su sorte kroz povijest u Istri davale najbolje rezultate, stoga nam je namjera na održiv način iskoristiti dobrobiti jedinstvenog teritorija te biti zahvalni što smo njegovim malenim dijelom.

Obiteljske vrijednosti i tradicija ključan su “začin” Benvenuti vina. Na ovim temeljima proizvodimo vina u kojima sortnost odražava svo bogastvo vinograda, smještenih na nizu specifičnih mikrolokacija. Jedna od njih, San Salvatore, srce je naših sorti. Terasasta konfiguracija i bijela zemlja, uz posebne mikroklimatske uvjete, grožđu ovdje pružaju karakter koji će se u vinu odraziti u naglašenoj mineralnosti, svježini te punom izrazu svih odlika sorti. Ove odlike prisutne su u svim našim vinima, od bazične i odležale malvazije, preko svježeg i harmoničnog terana, do intenzivnih i ugodnom kiselinom bogatih slatkih vina.

Rezultat usmjerenosti na mikrolokacije i autohtone sorte – uz predan i iskren rad – su na tržištu i među strukom prepoznata vina. Djelići naše priče nalaze se u svakoj Benvenuti butelji, kao odraz filozofije da je vino upravo onakvo kakva je i osoba koja iza njega stoji. Na taj način želimo teritorij na kojem, i od kojeg živimo, prenijeti svakom vinoljupcu. Idealno ćemo to učiniti među zrelim grozdovima naših vinograda, podrumu, kušaonici ili, pak, smještaju za one goste koji u Benvenuti vinima i doživljaju žele uživati više od jednog dana.

Za nas je vino oduvijek bilo neodvojiv dio života. Dio te strasti želimo podijeliti i s Vama!

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • VERALDA ove subote u CHEESE BAR-u

    Istra nas nastavlja uzbuđivati i ove subote 16.11.2019 u 12.00h  u Wine & Cheese Baru jer u gostima imamo VERALDA VINA. Uz novi, a već sad vrlo slavni Veraldin Xtrian 2018 te Ambru i Narciso, za glavnu senzaciju naših nepca zadužen je čaroban spoj svježih kamenica i otmjenih mjehurića poznatog Veraldinog ružičastog pjenušca Xtrian Brut!   Objava VERALDA ove subote u CHEESE BAR-u pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • UDRUGA BELICA KASTAV manifestacija Provajmo ovoletno od Belice

    Kastavska Udruga Belica koja je s istoimenom kupažom napravila iznimno velike pomake te ju dovela do razine zlatnih i srebrnih odličja na ozbiljnim vinskim smotrama, u petak s početkom u 15 sati u Loži, na ulazu u starogradsku jezgru, organizira manifestaciju “Provajmo ovoletno od Belice”. Manifestacija je tradicionalna, riječ je u sve raširenijoj degustaciji najmlađih … Objava UDRUGA BELICA KASTAV manifestacija Provajmo ovoletno od Belice pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • BIBICH, POLETTI I KABAJ – tri velika vinara na subotnjoj špici točila svoja vina

    Neće biti lako pretočiti u riječi, u slova, sve ono što se u subotu doživjelo na događanju Vinska faca poslije placa koje je po 4. put u centru Zagreba u dućanu Witrina Zagreb okupilo važne „vinske face“. Znalo se da dolaze 3 velika vinara, znalo se da dolaze 3 velika imena, a sada se prvenstveno … Objava BIBICH, POLETTI I KABAJ – tri velika vinara na subotnjoj špici točila svoja vina pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.