Bottega i Whiskey obilježili subotnju večer u Rijeci

Pod nazivom Wine&Chill te Whiskey&Chill ove subote ljubitelji pjenušavih vina i viskija okupili su se na dvije degustacijske radionice u organizaciji 4look-a i Gentlemen’s Shop-a koje su se odvijale paralelno i tako pretvorile Ulicu žrtava fašizma u najpoželjnije mjesto za vikend druženje uz vrhunska pića i kvalitetno društvo.

Ovim radionicama organizatori su odlučili svoje uzvanike uvući dublje u opojni svijet organoleptičkih iskustava i otkriti im neke nove dimenzije eudajmonističkog uživanja. Tako su zaljubljenici u elegantne mjehuriće pjenušavih vina istinski mogli uživati u radionici degustacije pjenušaca iz asortimana renomirane talijanske vinarije Bottega, uz stručno vodstvo sommelierke Ines Matić, koja im je predstavila osvježavajući koktel Bottega Lemon Spritz i čak pet različitih Bottega pjenušaca, sljubljujući ih s čokoladama.

Bottega je talijanski brend vrhunskih vina i destilata koji je osnovala pokojna Rosina Zambon Bottega davnih 60-tih godina, iz ljubavi prema vinima i alkemijskoj magiji proizvodnje istih. Danas je sjedište Bottega brenda u pokrajini Treviso, talijanskoj kolijevci prosecco vina. Bottega vina karakterizira ekološki osviještena proizvodnja, kvaliteta i jednostavnost, talijanski dizajn i karakterističan geografski položaj koji njihova vina čini jedinstvenim, što dodatno potvrđuje fantastičan i prepoznatljiv dizajn njihovih boca koje naprosto plijene pažnju i pozivaju na degustiranje njihova sadržaja.

Istovremeno su poklonici nešto opojnijih aroma luksuznih destilata imali priliku uploviti u bogati svijet degustacija Glenfiddich i Tullamore viskija pod vodstvom Tina Hasanefendića i otkriti bogate arome single malt scotch viskija koji je ujedno i jedno od najprodavanijih pića današnjice.

Uz sve to, 4look i Gentlemen’s Shop pobrinuli su se da zagriju atmosferu na inovativan način omogućujući svojim uzvanicima da isprobaju IQOS – uređaj koji bez dima i pepela zagrijava, a ne gori duhan, zbog čega se stvara znatno manje štetnih sastojaka u usporedbi s pušenjem cigareta.

Da sve što je lijepo ne bi kratko trajalo, ovo inspirativno druženje i sljubljivanje nastavilo se u istom tonu i na after partiju u Teatro Lounge Baru, koji nam je svima osigurao odličnu zabavu do kasnih sati.

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • PRINČIĆ, BIKICKI I ŠEMBER – Vinska faca poslije placa vol. 5

    Posljednja vinska faca u ovoj godini i 5. po redu opet opravdava svoj naziv. I ovaj put zaigrali smo se s prirodnim vinima i donosimo vam 2 tj. 3 atrakcije. Prva se zove Đorđe Bikicki i mnogi ga smatraju pokretačem orange revolucije u srpskom vinarstvu. Njegova vina dolaze s položaja Banoštor – jednima od najboljih … Objava PRINČIĆ, BIKICKI I ŠEMBER – Vinska faca poslije placa vol. 5 pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • MAGNUM MONDAY & ČVARCI

    Na zanimljivom i neuobičajenom predstavljanju dva prijateljska slovensko-hrvatska vinska projekta, već uhodanog 4. Salona pjenušavih vina i novog festivala za mlade 1.Vinskog univerzuma u Zagrebu, informacije o oba događanja iznesene su na radionici sljubljivanja čvaraka i pjenušaca pod nazivom „Magnum Monday“ na Vuglec bregu, koju je osmislila i moderirala prof. Marija Vukelić, direktorica Salona pjenušavih vina … Objava MAGNUM MONDAY & ČVARCI pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • VINA JAKOPIĆ na promociji predstavila raskoš svojih vina

    Vina Jakopić na promociji u International Business Hotelu predstavila raskoš svojih etiketa Spoj modernog i ugodnog ambijenta novootvorenog International Business Hotela, izvanrednih vina Jakopić i jedinstvenih kreacija sa snažnim autorskim potpisom chefa Hrvoja Nakića kreirali su nezaboravno predblagdansko gastronomsko iskustvo. Vinarija Jakopić predstavila je ponajbolje etikete sorti pušipel, graševina, rajnski rizlig, sauvignon, silvanac zeleni i muškat žuti. … Objava VINA JAKOPIĆ na promociji predstavila raskoš svojih vina pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.