Degrassi

MORENO I NJEGOV OTAC NINO ZASLUŽNI SU ZA KVALITETU KOJU VEĆ NIZ GODINA NUDI BRAND DEGRASSI.

Kreće se u proizvodnju vina za vlastite potrebe tadašnje ugostiteljske djelatnosti, no već ubrzo, početkom devedesetih nastaje potpuna posvećenost vinu.

Prva butelja u ruhu vinarije Degrassi izlazi sa godištem 1996.

Od početka opredjeljeni vrhunskoj kvaliteti i održavanju kontinuiteta u podrumu Degrassi nastaju vina koja zbližavaju ljude, pozivajući ih da određene trenutke provedu zajedno, nošene zajedničkim interesom i ritualom postojanja.
Pođite s nama na to putovanje……

TKO RADI VINO?

Moreno, strastveni obožavatelj, poznavaoc i kreator vina sa ocem Ninom i ekipom iz vinograda u stalnoj međusobnoj komunikaciji, preduvjet su za izvrsnost.
Puno strpljivosti, ustrajnosti i unutarnjeg mira unatoč vanjskim nedaćama potrebno je na putu prema uspjehu kao i povjerenju ljubitelja dobroga vina.
Budite nam na tragu…

SVJETIONIK….

Na samo nekoliko stotina metara od podruma nalazi se najstariji svjetionik na cijelom Jadranu koji je još u uporabi. Sagrađen za vrijeme Austrougarske Monarhije u režiji velikaša Von Metternicha, služio je na ovoj najzapadnijoj točci Hrvatske za orjentaciju Austrougarske mornarice, ali i kao skrovište Metternichu i njegovoj metresi iz Beča.
Ovu romantičnu priču nastavlja i danas Turistička Zajednica koja ljeti organizira Dane Romantike u podnožju svjetionika.

Savudrijski svjetionik našao se kao silueta na našim prvim etiketama krajem devedesetih, upravo iz poštovanja prema simbolima koje predstavlja.

PREPOZNATLJIVOST KOD STRUKE I LJUBITELJA VINA STEČENE SU NE SAMO NAŠIM AUTOHTONIM SORTAMA MALVAZIJOM, TERANOM I REFOŠKOM, VEĆ SE ZAIGRANOM ZNATIŽELJOM OTIŠLO MNOGO DALJE, POSADIVŠI UKUPNO 16 SORATA, KOJE SU IZNJEDRILE MNOGA IZVRSNA VINA.

Tako su neke svjetske sorte poput Chardonnaya i Cabernet Sauvignona od početka igrale važnu ulogu, kojima se kasnije pridružuje rijetka sorta – Viognier.
Za svaku priliku postoji ispravno vino, a svako vino nalazi svoj pravi trenutak! Svaka godina podari drugačije uvjete a ponekad i prigodu za posebnosti, za iznimno čuvanje, drugačiji pristup. Svo to bogatstvo nudimo Vama, dragi vinoljupci, na izbor, bez obzira volite li svježa, mlada vina, zrelija, odležana, punija….

Vaše raspoloženje i Vaš ukus neka bude jedini zakon! Sve ostalo je tu!

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • MATEJ ZARO I UROŠ ROJAC – dvije nezaobilazne adrese za ozbiljne ljubitelje prirodnih vina

    Ako ste u konstantnoj potrazi za novim vinskim uzbuđenjima i preferirate, k tome, prirodna vina, onda su ova dva vinara iz Slovenske Istre adrese koje obavezno morate posjetiti: Matej Zaro(Izola) i 14 km dalje prema unutrašnjosti Uroš Rojac(malo mjesto Gažon). Oba vinara posvećena su u najvećoj mjeri autohtonim sortama – malvaziji istarskoj i refošku– , dolaze … Objava MATEJ ZARO I UROŠ ROJAC – dvije nezaobilazne adrese za ozbiljne ljubitelje prirodnih vina pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • BEOWINE OKUPIO BROJNE IZLAGAČE velika popularnost hrvatskih vina u Srbiji

    Na beogradskom sajmu vina BeoWine, koji se održavao u sklopu 42. međunardonog Sajma turizma, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore predstavilo se se i 12 hrvatskih vinarija – Iločki podrumi, Blato 1902, Kutjevo, Terzolo, Udruga Plavac mali Pelješac, PZ Vrbnik, Testament vinery, Galić vina, Dingač Skaramuča, Belje, Agrolaguna, Feravino. “U posljednje je tri godine rast izvoza … Objava BEOWINE OKUPIO BROJNE IZLAGAČE velika popularnost hrvatskih vina u Srbiji pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • ESPRESSO NIJE NAPITAK, ESPRESSO JE TRENUTAK!

    Doista , kada razgovaram sa ljudima koji piju espresso uvijek spominju senzaciju kao trenutak kojem su osjetili okus i u drugom je okus nepovratno nestao… Dugogodišnji rad bariste obilježavaju komplimenti i osmjesi zadovoljnih klijenata te neiscrpni opisi okusa šalicu za šalicom, kao da sa svakim želimo zajedno doživiti taj trenutak. Zastrašujuć pogled klijenta kada mu … Objava ESPRESSO NIJE NAPITAK, ESPRESSO JE TRENUTAK! pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.