Degrassi

MORENO I NJEGOV OTAC NINO ZASLUŽNI SU ZA KVALITETU KOJU VEĆ NIZ GODINA NUDI BRAND DEGRASSI.

Kreće se u proizvodnju vina za vlastite potrebe tadašnje ugostiteljske djelatnosti, no već ubrzo, početkom devedesetih nastaje potpuna posvećenost vinu.

Prva butelja u ruhu vinarije Degrassi izlazi sa godištem 1996.

Od početka opredjeljeni vrhunskoj kvaliteti i održavanju kontinuiteta u podrumu Degrassi nastaju vina koja zbližavaju ljude, pozivajući ih da određene trenutke provedu zajedno, nošene zajedničkim interesom i ritualom postojanja.
Pođite s nama na to putovanje……

TKO RADI VINO?

Moreno, strastveni obožavatelj, poznavaoc i kreator vina sa ocem Ninom i ekipom iz vinograda u stalnoj međusobnoj komunikaciji, preduvjet su za izvrsnost.
Puno strpljivosti, ustrajnosti i unutarnjeg mira unatoč vanjskim nedaćama potrebno je na putu prema uspjehu kao i povjerenju ljubitelja dobroga vina.
Budite nam na tragu…

SVJETIONIK….

Na samo nekoliko stotina metara od podruma nalazi se najstariji svjetionik na cijelom Jadranu koji je još u uporabi. Sagrađen za vrijeme Austrougarske Monarhije u režiji velikaša Von Metternicha, služio je na ovoj najzapadnijoj točci Hrvatske za orjentaciju Austrougarske mornarice, ali i kao skrovište Metternichu i njegovoj metresi iz Beča.
Ovu romantičnu priču nastavlja i danas Turistička Zajednica koja ljeti organizira Dane Romantike u podnožju svjetionika.

Savudrijski svjetionik našao se kao silueta na našim prvim etiketama krajem devedesetih, upravo iz poštovanja prema simbolima koje predstavlja.

PREPOZNATLJIVOST KOD STRUKE I LJUBITELJA VINA STEČENE SU NE SAMO NAŠIM AUTOHTONIM SORTAMA MALVAZIJOM, TERANOM I REFOŠKOM, VEĆ SE ZAIGRANOM ZNATIŽELJOM OTIŠLO MNOGO DALJE, POSADIVŠI UKUPNO 16 SORATA, KOJE SU IZNJEDRILE MNOGA IZVRSNA VINA.

Tako su neke svjetske sorte poput Chardonnaya i Cabernet Sauvignona od početka igrale važnu ulogu, kojima se kasnije pridružuje rijetka sorta – Viognier.
Za svaku priliku postoji ispravno vino, a svako vino nalazi svoj pravi trenutak! Svaka godina podari drugačije uvjete a ponekad i prigodu za posebnosti, za iznimno čuvanje, drugačiji pristup. Svo to bogatstvo nudimo Vama, dragi vinoljupci, na izbor, bez obzira volite li svježa, mlada vina, zrelija, odležana, punija….

Vaše raspoloženje i Vaš ukus neka bude jedini zakon! Sve ostalo je tu!

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • WINE&HERITAGE HOTEL ROXANICH u subotu II. Roses & Wine event

    U Wine & Heritage hotelu Roxanich u subotu 11. srpnja 2020. godine s početkom u 19 sati, održat će se II. Roses & Wine event. Nakon što je prvi, održan u lipnju, bio iznimno uspješan s odličnim odazivom, sada se priprema i drugo izdanje. I dok je lipanjski imao naglasak na okuse i mirise unutrašnje … Objava WINE&HERITAGE HOTEL ROXANICH u subotu II. Roses & Wine event pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • Održan prvi PINK WEEKEND powered by Premium Visa

    S obzirom da 8. PINK DAY koji se inicijalno trebao dogoditi u ožujku, a onda je zbog COVIDA19 odgođen za lipanj kada ipak nije mogao biti održan zbog posljedica potresa u muzeju Mimara, organizatori su se prebacili u digitalni medij – barem do ožujka 2021. kada se nadaju odžati još bolji, bogatiji i sadržajniji PINK … Objava Održan prvi PINK WEEKEND powered by Premium Visa pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • VINA od DAVNINA

    Ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodijelila je diplome vinarima za šampionska vina u pojedinim kategorijama u sklopu projekta pod nazivom „VINA od DAVNINA“. Povjerenstvo sasatavljeno od  ocjenjivača (enologa), ocijenilo je 159 uzoraka vina proizvedenih od 30 autohtonih sorti različitih godina berbeod 77 vinarate je dodijeljeno 7 šampionskih odličja najbolje ocjenjenim vinima u pojedinim kategorijama. Treće ocjenjivanje … Objava VINA od DAVNINA pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.