Degrassi

MORENO I NJEGOV OTAC NINO ZASLUŽNI SU ZA KVALITETU KOJU VEĆ NIZ GODINA NUDI BRAND DEGRASSI.

Kreće se u proizvodnju vina za vlastite potrebe tadašnje ugostiteljske djelatnosti, no već ubrzo, početkom devedesetih nastaje potpuna posvećenost vinu.

Prva butelja u ruhu vinarije Degrassi izlazi sa godištem 1996.

Od početka opredjeljeni vrhunskoj kvaliteti i održavanju kontinuiteta u podrumu Degrassi nastaju vina koja zbližavaju ljude, pozivajući ih da određene trenutke provedu zajedno, nošene zajedničkim interesom i ritualom postojanja.
Pođite s nama na to putovanje……

TKO RADI VINO?

Moreno, strastveni obožavatelj, poznavaoc i kreator vina sa ocem Ninom i ekipom iz vinograda u stalnoj međusobnoj komunikaciji, preduvjet su za izvrsnost.
Puno strpljivosti, ustrajnosti i unutarnjeg mira unatoč vanjskim nedaćama potrebno je na putu prema uspjehu kao i povjerenju ljubitelja dobroga vina.
Budite nam na tragu…

SVJETIONIK….

Na samo nekoliko stotina metara od podruma nalazi se najstariji svjetionik na cijelom Jadranu koji je još u uporabi. Sagrađen za vrijeme Austrougarske Monarhije u režiji velikaša Von Metternicha, služio je na ovoj najzapadnijoj točci Hrvatske za orjentaciju Austrougarske mornarice, ali i kao skrovište Metternichu i njegovoj metresi iz Beča.
Ovu romantičnu priču nastavlja i danas Turistička Zajednica koja ljeti organizira Dane Romantike u podnožju svjetionika.

Savudrijski svjetionik našao se kao silueta na našim prvim etiketama krajem devedesetih, upravo iz poštovanja prema simbolima koje predstavlja.

PREPOZNATLJIVOST KOD STRUKE I LJUBITELJA VINA STEČENE SU NE SAMO NAŠIM AUTOHTONIM SORTAMA MALVAZIJOM, TERANOM I REFOŠKOM, VEĆ SE ZAIGRANOM ZNATIŽELJOM OTIŠLO MNOGO DALJE, POSADIVŠI UKUPNO 16 SORATA, KOJE SU IZNJEDRILE MNOGA IZVRSNA VINA.

Tako su neke svjetske sorte poput Chardonnaya i Cabernet Sauvignona od početka igrale važnu ulogu, kojima se kasnije pridružuje rijetka sorta – Viognier.
Za svaku priliku postoji ispravno vino, a svako vino nalazi svoj pravi trenutak! Svaka godina podari drugačije uvjete a ponekad i prigodu za posebnosti, za iznimno čuvanje, drugačiji pristup. Svo to bogatstvo nudimo Vama, dragi vinoljupci, na izbor, bez obzira volite li svježa, mlada vina, zrelija, odležana, punija….

Vaše raspoloženje i Vaš ukus neka bude jedini zakon! Sve ostalo je tu!

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • VERALDA ove subote u CHEESE BAR-u

    Istra nas nastavlja uzbuđivati i ove subote 16.11.2019 u 12.00h  u Wine & Cheese Baru jer u gostima imamo VERALDA VINA. Uz novi, a već sad vrlo slavni Veraldin Xtrian 2018 te Ambru i Narciso, za glavnu senzaciju naših nepca zadužen je čaroban spoj svježih kamenica i otmjenih mjehurića poznatog Veraldinog ružičastog pjenušca Xtrian Brut!   Objava VERALDA ove subote u CHEESE BAR-u pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • UDRUGA BELICA KASTAV manifestacija Provajmo ovoletno od Belice

    Kastavska Udruga Belica koja je s istoimenom kupažom napravila iznimno velike pomake te ju dovela do razine zlatnih i srebrnih odličja na ozbiljnim vinskim smotrama, u petak s početkom u 15 sati u Loži, na ulazu u starogradsku jezgru, organizira manifestaciju “Provajmo ovoletno od Belice”. Manifestacija je tradicionalna, riječ je u sve raširenijoj degustaciji najmlađih … Objava UDRUGA BELICA KASTAV manifestacija Provajmo ovoletno od Belice pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • BIBICH, POLETTI I KABAJ – tri velika vinara na subotnjoj špici točila svoja vina

    Neće biti lako pretočiti u riječi, u slova, sve ono što se u subotu doživjelo na događanju Vinska faca poslije placa koje je po 4. put u centru Zagreba u dućanu Witrina Zagreb okupilo važne „vinske face“. Znalo se da dolaze 3 velika vinara, znalo se da dolaze 3 velika imena, a sada se prvenstveno … Objava BIBICH, POLETTI I KABAJ – tri velika vinara na subotnjoj špici točila svoja vina pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.