Deni Srdoč

Deni Srdoč je najmlađi hrvatski osvajač Michelinove zvijezdice i chef kuhinje poznatog kvarnerskog restorana Draga di Lovrana.

U kuhanje se zaljubio već u djetinjstvu, na rodnom Krku, promatrajući baku Mariju kako s ljubavlju priprema tradicionalne kvarnerske specijalitete. Deni rado istražuje recepte i jela iz svih krajeva Hrvatske, a inspiraciju često pronalazi i na brojnim putovanjima, gdje s velikom znatiželjom otkriva i upija okuse lokalnih gastronomija. Često posjećuje Francusku, kolijevku moderne gastronomije i Italiju, gdje se divi prvoklasnim jelima pripremljenih od „običnih“ namirnica, čemu teži i u svojoj kuhinji.

Deni je oduvijek veliku pozornost pridavao namirnicama koje koristi, one moraju biti prirodno uzgojene, a većina ih je, naravno, s područja Kvarnera. Uvijek bira tradicionalna jela koja interpretira na moderan i inovativan način.

Dobitnik je nagrade Mladi talent godine Gault&Millaua

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • #VinoZaDoma – nekih se stvari ne treba odreći nikada

    U vrijeme kad svi moramo biti odgovorni i ostati doma, ljepotu života otkrit ćemo u sitnicama. Jedna od njih je i čaša dobrog vina, a u Feravinu su se pobrinuli da do nje dođete i bez da izlazite iz kuće   Za ljubitelje vina dobra vijest stiže iz Feričanaca. Novim projektom #VinoZaDoma poznata slavonska vinarija … Objava #VinoZaDoma – nekih se stvari ne treba odreći nikada pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • KRAUTHAKER – dostupan putem web shopa

    I u ovim nepredvidljivim danima, bitno je pronaći nešto pozitivno i izvući najbolje iz trenutne situacije. Vrijeme provedeno kod kuće može se iskoristiti na brojne načine – bilo to učenje i usavršavanje kojem smo se dugo željeli posvetiti ili uživanje u malim ritualima koji nas ispunjavaju, kao što su kuhanje omiljenog jela i povremeno opuštanje … Objava KRAUTHAKER – dostupan putem web shopa pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • VINSKE ZVIJEZDE u doba koronavirusa

    I vinska ocjenjivanja su zastala tijekom razdoblja izvanrednih mjera uzrokovanih pandemijom koronvirusa. Većina se ocjenjivanja održava naslijepo s više članova komisije, pripreme vina za ocjenjivanje (dostava, provjera podataka, priprema materijala) obično radi nekoliko osoba, stoga je logično da je i ovaj „grupni rad“ na čekanju. Srećom, prvo ovogodišnje ocjenjivanje vina projekta Vinske zvijezde 2020. održano … Objava VINSKE ZVIJEZDE u doba koronavirusa pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.