Gin

Gin je definitivno jedno od alkoholnih pića sa najuzbudljivijom povijesti.
Kroz povijest je doživljavao brojne preobražaje,koristio se u medicinske svrhe, najpopularniji postao u 18.st. u Velikoj Britaniji, kada je, bio manje oporezivan i samim time postao sredstvo kojima su se opijale mase.

U to vrijeme su ga popularno nazivali alkohol siromašnih, da bi ga kasnije u ludim dvadesetima šmekeri ,kao i sada hipsteri ,pili zbog njegove sofisticiranosti , s tonikom , kriškom limuna, krastavca i ledom.

U osnovi je destilat od od žitarica ili aromatiziranih melasa.
Aromatizacija se postiže putem maceracije začina trava ili umjetnih aroma.
Glavna aroma Gina je borovnica (juniper na engleskom,ginepro na talijanskom,genievre na francuskom) po kojoj gin i dobiva ime.

Nama jedno od najdražih ljetnih osviježenja je definitivno kombinacija dobrog gina i tonika. Osim u ovoj kombinaciji , gin je popularan i kao baza za brojne koktele.
Upravo zato nas je silno razveselilo Karbun, novi gin Buzetske destilerije Aure koji je svoju premijeru doživio na ovogodišnjoj Vinistri i istoga trena postao miljenik publike .Obzirom na ostale proizvode koje ova sjajna destilerija sa puno ljubavi na potpuno prirodan način proizvodi , doista nismo ni sumnjali u uspjeh. Vama preporučujemo ,kada budete u prilici ne propustite kušati Karbun ili na stranicama Aure pronađite najbliže mjesto za kupovinu.

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • WINE&HERITAGE HOTEL ROXANICH u subotu II. Roses & Wine event

    U Wine & Heritage hotelu Roxanich u subotu 11. srpnja 2020. godine s početkom u 19 sati, održat će se II. Roses & Wine event. Nakon što je prvi, održan u lipnju, bio iznimno uspješan s odličnim odazivom, sada se priprema i drugo izdanje. I dok je lipanjski imao naglasak na okuse i mirise unutrašnje … Objava WINE&HERITAGE HOTEL ROXANICH u subotu II. Roses & Wine event pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • Održan prvi PINK WEEKEND powered by Premium Visa

    S obzirom da 8. PINK DAY koji se inicijalno trebao dogoditi u ožujku, a onda je zbog COVIDA19 odgođen za lipanj kada ipak nije mogao biti održan zbog posljedica potresa u muzeju Mimara, organizatori su se prebacili u digitalni medij – barem do ožujka 2021. kada se nadaju odžati još bolji, bogatiji i sadržajniji PINK … Objava Održan prvi PINK WEEKEND powered by Premium Visa pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • VINA od DAVNINA

    Ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodijelila je diplome vinarima za šampionska vina u pojedinim kategorijama u sklopu projekta pod nazivom „VINA od DAVNINA“. Povjerenstvo sasatavljeno od  ocjenjivača (enologa), ocijenilo je 159 uzoraka vina proizvedenih od 30 autohtonih sorti različitih godina berbeod 77 vinarate je dodijeljeno 7 šampionskih odličja najbolje ocjenjenim vinima u pojedinim kategorijama. Treće ocjenjivanje … Objava VINA od DAVNINA pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.