Hrvatski sommelier klub

Hrvatski sommelier klub (HSK) djeluje u Hrvatskoj od 1993.,a kao članica Svjetskog udruženja sommeliera ( L’Association de la Sommellerie –ASI ) od 1994 godine.

Glavna zadaća ove neprofitne udruge građana je napredak profesije sommeliera , produbljivanje svijesti o kulturi hrane i pića i edukacija profesionalaca kao i građanstva . Hsk trenutno broji ukupno 487 članova od kojih je 10 članova osnivača,4 počasna člana i 473 redovnih članova.
Član u HSK klubu možete postati i Vi . Osim ljubavi prema vinu , jedino potrebno je da ispnite pristupnicu i pridružite se svijetu iskrenih vinoljubaca.
Članstvom u udruzi ostvarujete pravo sudjelovanja na svim skupovima i u svim aktivnostima Hrvatskog sommelier kluba , imate pravo unaprijeđivati interese i promovirati ugled i svrhu HSK, kao i doprinijeti širenju svijesti o važnosti uloge sommeliera u podizanju kvalitete ugostiteljskih usluga i obogačivanju turističke ponude Hrvatske.

Osim samog članstva u prvi plan svojih aktivnosti HSK stavlja edukaciju u vidu tečajeva i treninga u različitim dijelovima Hrvatske. Edukacija se održava kroz tečajeve za sommeliere (tri razine) te kratke intenzivne treninge dogradnje i usavršavanja znanja.

Članstvom u HSK ,brojnim ugodnim druženjima ,degustacijama i širenjem znanja sa tematikom vina ,uistinu ćete obogatiti svoj svijet . Ovo je ”avantura” koju toplo preporučamo.

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • WINE&HERITAGE HOTEL ROXANICH u subotu II. Roses & Wine event

    U Wine & Heritage hotelu Roxanich u subotu 11. srpnja 2020. godine s početkom u 19 sati, održat će se II. Roses & Wine event. Nakon što je prvi, održan u lipnju, bio iznimno uspješan s odličnim odazivom, sada se priprema i drugo izdanje. I dok je lipanjski imao naglasak na okuse i mirise unutrašnje … Objava WINE&HERITAGE HOTEL ROXANICH u subotu II. Roses & Wine event pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • Održan prvi PINK WEEKEND powered by Premium Visa

    S obzirom da 8. PINK DAY koji se inicijalno trebao dogoditi u ožujku, a onda je zbog COVIDA19 odgođen za lipanj kada ipak nije mogao biti održan zbog posljedica potresa u muzeju Mimara, organizatori su se prebacili u digitalni medij – barem do ožujka 2021. kada se nadaju odžati još bolji, bogatiji i sadržajniji PINK … Objava Održan prvi PINK WEEKEND powered by Premium Visa pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • VINA od DAVNINA

    Ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodijelila je diplome vinarima za šampionska vina u pojedinim kategorijama u sklopu projekta pod nazivom „VINA od DAVNINA“. Povjerenstvo sasatavljeno od  ocjenjivača (enologa), ocijenilo je 159 uzoraka vina proizvedenih od 30 autohtonih sorti različitih godina berbeod 77 vinarate je dodijeljeno 7 šampionskih odličja najbolje ocjenjenim vinima u pojedinim kategorijama. Treće ocjenjivanje … Objava VINA od DAVNINA pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.