Hrvoje Zirojević

Hrvoje Zirojević jedan je od ponajboljih hrvatskih chefova i kuharski virtuoz. Široj javnosti poznat kao alfa i omega restorana Laganini na Palmižani.

Ljubav prema kuhanju naslijedio je od majke i bake, a iako je većinom poznat po morskim jelima, Hrvoje ipak najviše voli pojesti pjat dobre pašticade. Uz vođenje kuhinje Zirojević edukaciju smatra ključnim faktorom za razvoj samog kuhara i gastronomije zbog čega se posvetio i predavanjima. Zirojević redaje na splitskoj Visokoj školi Aspira. na studiju gastronomije i opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Dobro poznavanje materije, namirnica i tehnika njegov su imperativ. Njegova prepoznatljivost je u oživljavanju minulih kultura na tanjuru, a svako jelo ima svoju priču i svoje zašto i zato.

Njegov impozantan životopis mogao bi ga staviti uz bok ponajboljih svjetskih imena, a uspijeh kazuje više nego dovoljno.

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • MATEJ ZARO I UROŠ ROJAC – dvije nezaobilazne adrese za ozbiljne ljubitelje prirodnih vina

    Ako ste u konstantnoj potrazi za novim vinskim uzbuđenjima i preferirate, k tome, prirodna vina, onda su ova dva vinara iz Slovenske Istre adrese koje obavezno morate posjetiti: Matej Zaro(Izola) i 14 km dalje prema unutrašnjosti Uroš Rojac(malo mjesto Gažon). Oba vinara posvećena su u najvećoj mjeri autohtonim sortama – malvaziji istarskoj i refošku– , dolaze … Objava MATEJ ZARO I UROŠ ROJAC – dvije nezaobilazne adrese za ozbiljne ljubitelje prirodnih vina pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • BEOWINE OKUPIO BROJNE IZLAGAČE velika popularnost hrvatskih vina u Srbiji

    Na beogradskom sajmu vina BeoWine, koji se održavao u sklopu 42. međunardonog Sajma turizma, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore predstavilo se se i 12 hrvatskih vinarija – Iločki podrumi, Blato 1902, Kutjevo, Terzolo, Udruga Plavac mali Pelješac, PZ Vrbnik, Testament vinery, Galić vina, Dingač Skaramuča, Belje, Agrolaguna, Feravino. “U posljednje je tri godine rast izvoza … Objava BEOWINE OKUPIO BROJNE IZLAGAČE velika popularnost hrvatskih vina u Srbiji pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • ESPRESSO NIJE NAPITAK, ESPRESSO JE TRENUTAK!

    Doista , kada razgovaram sa ljudima koji piju espresso uvijek spominju senzaciju kao trenutak kojem su osjetili okus i u drugom je okus nepovratno nestao… Dugogodišnji rad bariste obilježavaju komplimenti i osmjesi zadovoljnih klijenata te neiscrpni opisi okusa šalicu za šalicom, kao da sa svakim želimo zajedno doživiti taj trenutak. Zastrašujuć pogled klijenta kada mu … Objava ESPRESSO NIJE NAPITAK, ESPRESSO JE TRENUTAK! pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.