Hrvoje Zirojević

Hrvoje Zirojević jedan je od ponajboljih hrvatskih chefova i kuharski virtuoz. Široj javnosti poznat kao alfa i omega restorana Laganini na Palmižani.

Ljubav prema kuhanju naslijedio je od majke i bake, a iako je većinom poznat po morskim jelima, Hrvoje ipak najviše voli pojesti pjat dobre pašticade. Uz vođenje kuhinje Zirojević edukaciju smatra ključnim faktorom za razvoj samog kuhara i gastronomije zbog čega se posvetio i predavanjima. Zirojević redaje na splitskoj Visokoj školi Aspira. na studiju gastronomije i opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Dobro poznavanje materije, namirnica i tehnika njegov su imperativ. Njegova prepoznatljivost je u oživljavanju minulih kultura na tanjuru, a svako jelo ima svoju priču i svoje zašto i zato.

Njegov impozantan životopis mogao bi ga staviti uz bok ponajboljih svjetskih imena, a uspijeh kazuje više nego dovoljno.

NOVOSTI