ILOČKI PODRUMI

Na desnoj obali Dunava, u najistočnijem gradu Republike Hrvatske, Iloku, u gradu starina i vina smjestili su se Iločki podrumi. Ovdje nastavljamo više tisućljeća staru tradiciju uzgoja vinove loze i vina visokokvalitetnog sortimenta sa vinograda koji se u valovitim platoima zapadnih odronaka Fruške gore spuštaju prema moćnom Dunavu. Proizvodimo vina na 990 ha vinogradarskih položaja, (330 ha vlastitih, te 660 ha iz otkupa) a ukupno godišnje proizvedemo vina oko 4 milijuna litara. Osim osnovne djelatnosti, vinogradarstva i vinarstva, razvijamo autentičnu i jedinstvenu turističku i ugostiteljsku ponudu, povezujući sadržaje turističke destinacije s vinarstvom i vinogradarstvom. U posljednjih nekoliko godina, Iločki podrumi intenzivno razvijaju i mrežu vlastitih maloprodajnih objekata diljem Hrvatske.

Posebnost terroira, sortimenta, ljudi, tehnologije i konstantno unapređivanje kvalitete kao glavne strateške odrednice u svim segmentima poslovanja Iločkih podruma, učinili su nas glavnim nositeljem razvoja Iloka kao vinske destinacije Srijemskog vinogorja, Hrvatskog Podunavlja, i ovog dijela Europe i svijeta, o čemu svjedoče brojna priznanja osvojena na najprestižnijim domaćim i međunarodnim stručnim vinskim ocjenjivanjima te mjesto jedinog hrvatskog podruma ucrtanog na visinskoj karti Europe.

Iločki podrumi svoju ulogu glavnog pokretača razvoja grada Iloka, vinogorja Srijem te bitnog dijela vinske regije Slavonije i Hrvatskog Podunavlja, u ukupnom mozaiku Vina Croatia – Vina Mosaica, shvaćaju vrlo ozbiljno i odgovorno što potvrđuju raznim inovativnim projektima.  Još od 1999. pokrenuli smo projekt razvijanja vlastite mreže vinoteka diljem Hrvatske, a od 2010. smo krenuli u potpuno novu standardizaciju koncepta i promjenu vizualnog identiteta naših vinoteka u skladu s vrijednostima Branda Iločki podrumi.

Cilj stvaranja vlastite mreže Vinoteka Iločkih podruma je, osim dostupnosti visokokvalitetnih vina najstarijeg i najnagrađivanijeg vinskog podruma Hrvatske u svim većim gradovima Lijepe naše u vašem susjedstvu,  i izravna komunikacija s krajnjim potrošačem kako bi mogli bolje prepoznati naše vrijednosti, razviti društvenu odgovornost kupovinom izvorno hrvatskih proizvoda, doživjeti vina i sortiment kroz različite stilove čija je osobnost određena specifičnostima klime, tla i ljudi koji ga stvaraju od grožđa s najboljih vinogradarskih položaja Hrvatskog  Podunavlja,  upoznavanje s povijesnom  i suvremenom pričom naših i vaših Iločkih podruma te stvaranje prilike da sve gore navedeno bude dio i vašeg svakodnevnog odabira, čime i sami postajete dio naše misije.

Iločki podrumi su danas, zbog Vas i za Vas dostupni na 46 adresa naših vinoteka diljem Hrvatske u kojima će Vas dočekati i uslužiti naši profesionalni i ljubazni prodajni predstavnici, olakšati vam izbor preporukom koji stil vina odabrati za određenu prigodu i s kojim jelima ih možete idealno sljubiti, a uz sve to ispričati će vam dio naše priče za svako vino iz Vašeg konačnog odabira.
U svakoj vinoteci „Iločki podrumi“ dostupna su vina iz svih kategorija naše vinske ponude.

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • WINE&HERITAGE HOTEL ROXANICH u subotu II. Roses & Wine event

    U Wine & Heritage hotelu Roxanich u subotu 11. srpnja 2020. godine s početkom u 19 sati, održat će se II. Roses & Wine event. Nakon što je prvi, održan u lipnju, bio iznimno uspješan s odličnim odazivom, sada se priprema i drugo izdanje. I dok je lipanjski imao naglasak na okuse i mirise unutrašnje … Objava WINE&HERITAGE HOTEL ROXANICH u subotu II. Roses & Wine event pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • Održan prvi PINK WEEKEND powered by Premium Visa

    S obzirom da 8. PINK DAY koji se inicijalno trebao dogoditi u ožujku, a onda je zbog COVIDA19 odgođen za lipanj kada ipak nije mogao biti održan zbog posljedica potresa u muzeju Mimara, organizatori su se prebacili u digitalni medij – barem do ožujka 2021. kada se nadaju odžati još bolji, bogatiji i sadržajniji PINK … Objava Održan prvi PINK WEEKEND powered by Premium Visa pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • VINA od DAVNINA

    Ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodijelila je diplome vinarima za šampionska vina u pojedinim kategorijama u sklopu projekta pod nazivom „VINA od DAVNINA“. Povjerenstvo sasatavljeno od  ocjenjivača (enologa), ocijenilo je 159 uzoraka vina proizvedenih od 30 autohtonih sorti različitih godina berbeod 77 vinarate je dodijeljeno 7 šampionskih odličja najbolje ocjenjenim vinima u pojedinim kategorijama. Treće ocjenjivanje … Objava VINA od DAVNINA pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.