Mate Janković

Mate Janković poznat je kao jedan od vrhunskih kuhara i promotor odlične gastronomije, koji je veliko umijeće prvo pokazao u natjecateljsko – kulinarskom showu “MasterChef Hrvatska”, da bi nakon toga bio pozvan kao član žirija u kulinarski show “Tri, dva, jedan – kuhaj!”

S profesionalnom kuhinjom susreo se zahvaljujući profesoru iz ugostiteljske škole, a kod kojeg je odradio i praksu.

Nakon što je karijeru u ugostiteljstvu počeo pranjem podova i obavljanjem sličnih poslova, s vremenom je dobio priliku da skuha prvo jelo. Proučio je i posložio brojne menije u hrvatskim restoranima, a neko vrijeme je radio i kao vodič za slavnog kuhara Anthonyja Bourdaina u putopisno – kulinarskom showu “No Reservations”.

Godine 2011. započeo je kulinarski show “MasterChef”. Prva sezona je trajala od 21.3. do 17.6. U drugoj sezoni show je napustio Tomislav Gretić, a umjesto njega je došao Dino Galvagno. Prvu sezonu je vodila Jasna Nanut, da bi ju zamijenio glumac Igor Mešin.

Mate je dvije sezone sudjelovao u poznatom kulinarskom showu, a zbog ranije dogovorenih obaveza nije mogao sudjelovati u “Celebrity MasterChefu”. Tijekom showa bio je poznat kao strogi član žirija koji je želio od natjecatelja izvući što više.

Mate je pozvan da se pridruži Tomislavu Špičeku kao član žirija u showu “Tri, dva, jedan – kuhaj” umjesto Ivana Pažanina.

Kao veliki zaljubljenik u kobasice otvorio je street food restoran, gdje gosti mogu uživati u jelima od domaćih kobasica uz dodatke svježih namirnica koje se dopremaju s farmi iz okolice Zagreba.

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • PRINČIĆ, BIKICKI I ŠEMBER – Vinska faca poslije placa vol. 5

    Posljednja vinska faca u ovoj godini i 5. po redu opet opravdava svoj naziv. I ovaj put zaigrali smo se s prirodnim vinima i donosimo vam 2 tj. 3 atrakcije. Prva se zove Đorđe Bikicki i mnogi ga smatraju pokretačem orange revolucije u srpskom vinarstvu. Njegova vina dolaze s položaja Banoštor – jednima od najboljih … Objava PRINČIĆ, BIKICKI I ŠEMBER – Vinska faca poslije placa vol. 5 pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • MAGNUM MONDAY & ČVARCI

    Na zanimljivom i neuobičajenom predstavljanju dva prijateljska slovensko-hrvatska vinska projekta, već uhodanog 4. Salona pjenušavih vina i novog festivala za mlade 1.Vinskog univerzuma u Zagrebu, informacije o oba događanja iznesene su na radionici sljubljivanja čvaraka i pjenušaca pod nazivom „Magnum Monday“ na Vuglec bregu, koju je osmislila i moderirala prof. Marija Vukelić, direktorica Salona pjenušavih vina … Objava MAGNUM MONDAY & ČVARCI pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • VINA JAKOPIĆ na promociji predstavila raskoš svojih vina

    Vina Jakopić na promociji u International Business Hotelu predstavila raskoš svojih etiketa Spoj modernog i ugodnog ambijenta novootvorenog International Business Hotela, izvanrednih vina Jakopić i jedinstvenih kreacija sa snažnim autorskim potpisom chefa Hrvoja Nakića kreirali su nezaboravno predblagdansko gastronomsko iskustvo. Vinarija Jakopić predstavila je ponajbolje etikete sorti pušipel, graševina, rajnski rizlig, sauvignon, silvanac zeleni i muškat žuti. … Objava VINA JAKOPIĆ na promociji predstavila raskoš svojih vina pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.