MENEGHETTI

Još nište posjetili Meneghetti ?! Morate…

To je sljedeće šta ćete upisati na listu želja, što morate učiniti u ovom životu!
Dopustite nam da vas na kratko odvedemo u Raj na Zemlji. Mjesto gdje ćete se uvijek željeti vratiti.

Prije obilaska destinacije uvijek detaljno obavim domaću zadaću. To podrazumijeva kompletni pregled destinaciju, ponudu, slike. Uglavnom na odredište stižem spremna i već upoznata sa onime šta objekt pruža i teško me je posebno iznenaditi. U ovom slučaju , doista je teško riječju i slikom opisati što čovjek zapravo doživi boravkom u Meneghettiju. Mislim da kada su najavili renoviranje ovog objekta nitko nije mogao predvidit, a niti pojmiti koliku će količinu luksuza i ljepote to zdanje zapravo pružati.
Meneghetti me zapravo i nije iznenadio,  on me u punom smislu te rečenice ostavio bez daha.

Već od skretanja iz Bala počinje vas pratiti neki spokoj i ljepota postojanja . Vozeći se kroz pustu cestu, na kojoj možete sresti tek ponekog biciklista prvo sam osjetila potrebu ugasiti radio i jednostavno se prepustiti užitku. Vozite se vozite i tek onda kada stignete na cilj shvatite koliko ste živ.
Neposredno prije ulaska u rezidenciju otvori vam se pogled na prekrasan krajolik i besprijekorne linije nepreglednih vinograda. Poželite nikad ne otići iz ovog mjesta. Naših par sati boravka vremena boravka u potpunosti smo se odlučili opustiti prepustili svemu sto ovo mjesto može dati.

Meneghetti je u potpunosti utjelovio svako slovo riječi hedonist.

Ljepota , pažnja i osmijeh sa kojom osoblje pristupa svakom pojedinom gostu, potpuna privatnost, preplavljujući luksuz, samo su sitnice u moru usluga koje ćete doživjeti boravkom u Meneghettiu.

Novi Meneghetti je uistinu Heven on Earth.

WINE HOTEL

Wine hotel Meneghetti smješten u ruralnom okolišu usred netaknute prirode gostima pruža luksuz i potpunu privatnost.
Od 2016 godine hotel u svom sastavu ima 25 luksuznih smještajnih jedinica u rasponu od 10 soba i apartmana pa sve do petnaest raskošnih rezidencija, s vlastitim terasama i vrtovima. Pomno birani materijali koji doslovno kao da žive u suradnji sa prirodom, drvene grede i podovi i antikni namještaj stvaraju savršenu scenografiju za idealan odmor.

Hotel je od 2013 godine član međunarodne obitelji ekskluzivnih hotela i restorana Relais Chateaux, a dobitnik je i brojnih nagrada i priznanja, od kojih ističemo izbor u 10 najboljih svjetskih hotela po izboru 2014. godinu, te izbor u deset najboljih europskih food hotela po izboru magazina Geo Saison za 2016.

RESTORAN Menegheti

Uistinu volim obilaziti luksuzna mjesta, fine restorane, probavati savršeno pripremljenu hranu sljubljenu sa još boljim vinima i onda kada mi se još dogodi da sve to mogu činiti iz fotelje!
Ovdje se definitivno mislilo na sve.
Zapravo me možda najviše zaintrigiralo što sam satima pokušavala pronaći grešku ovom raju. Skoro da je nemoguće da to sve toliko dobro funkcionira, iako moram priznati da smo u startu spoznali činjenicu kako ovdje greškama nema mjesta. Ovdje kada platite, dobijete i dvostruko nazad. Uistinu nije bitno da li je hotel popunjen 10 ili 100 posto tretman je prema svakom gostu uvijek isti.
I tako sam ja sjela u moju fotelju, moram priznati da sam se osjećala baš bitno sa predivnom čašom Meneghetti merlota 2015 i prepustila se iskusnim rukama chefova Danijele Pifar i Bojana Vukovića.
Istina je što i u Meneghetiu ističu, kako ovaj dvojac svojim rekonstruiranjem i eksperimentima s provjerenim istarskim receptima stvaraju neusporedivi doživljaj, sinergiju prirodnog i čistog nadahnuća.
Uz svako jelo pažljivo su sljubljena vrhunska vina i maslinova ulja Meneghetti, koja se proizvode na samom imanju i u savršenom su spoju sa rezidencijm.
Restoran Meneghetti dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, od kojih ističemo 15 bodova i dvije kape u jednom od najznačajnijih gastronomskih vodiča, Gaul / Millau , te nedavno uvrštenje među 1000 najboljih restorana svijeta prema izboru La Liste.

Mislili smo da ćemo napuštajući Menegheti osjećati golemu tugu, naprotiv, otišli smo ispunjeni i sretni, fascinirani viđenim i isprobanim sa osmijehom na licu jer smo spoznali mjesto gdje su uvijek iznova želimo vratit.

www.meneghetti.hr

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • WINE&HERITAGE HOTEL ROXANICH u subotu II. Roses & Wine event

    U Wine & Heritage hotelu Roxanich u subotu 11. srpnja 2020. godine s početkom u 19 sati, održat će se II. Roses & Wine event. Nakon što je prvi, održan u lipnju, bio iznimno uspješan s odličnim odazivom, sada se priprema i drugo izdanje. I dok je lipanjski imao naglasak na okuse i mirise unutrašnje … Objava WINE&HERITAGE HOTEL ROXANICH u subotu II. Roses & Wine event pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • Održan prvi PINK WEEKEND powered by Premium Visa

    S obzirom da 8. PINK DAY koji se inicijalno trebao dogoditi u ožujku, a onda je zbog COVIDA19 odgođen za lipanj kada ipak nije mogao biti održan zbog posljedica potresa u muzeju Mimara, organizatori su se prebacili u digitalni medij – barem do ožujka 2021. kada se nadaju odžati još bolji, bogatiji i sadržajniji PINK … Objava Održan prvi PINK WEEKEND powered by Premium Visa pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • VINA od DAVNINA

    Ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodijelila je diplome vinarima za šampionska vina u pojedinim kategorijama u sklopu projekta pod nazivom „VINA od DAVNINA“. Povjerenstvo sasatavljeno od  ocjenjivača (enologa), ocijenilo je 159 uzoraka vina proizvedenih od 30 autohtonih sorti različitih godina berbeod 77 vinarate je dodijeljeno 7 šampionskih odličja najbolje ocjenjenim vinima u pojedinim kategorijama. Treće ocjenjivanje … Objava VINA od DAVNINA pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.