Petra Jelenić

Petra Jelenić rođena je u Zagrebu, gdje se školovala za slastičarku. Kao kuharske uzore navodi mamu i baku, a od profesionalaca izdvaja Philippea Conticinija i Pierrea Hermea.

Opušta je priprema savijača i stvaranje novih kombinacija okusa i tekstura. Obožava svoj posao jer je kreativan i dinamičan, a u samoj su mu srži rad, rad i disciplina. Gostovala je u “Masterchefu” i u “Tri, dva jedan – peci!”, a najdraža joj je uspomena na kulinarsku emisiju “Slatka kuharica” s kojom je proputovala Hrvatsku i od domaćica učila pripremu tradicionalnih slastica iz kojih je dobivala inspiraciju za vlastite, modernije.

Njezina autorska slastica je torta od maka (jedno je vrijeme i vodila vlastitu slastičarnicu u zagrebačkoj Dukljaninovoj ulici, Mak na konac), a od 2017. radi kao korporativni chef slastičar za Bluesun hotele i predavač na Bluesun Akademiji. Maistrin hotel Park danas je njezina baza.

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • PRINČIĆ, BIKICKI I ŠEMBER – Vinska faca poslije placa vol. 5

    Posljednja vinska faca u ovoj godini i 5. po redu opet opravdava svoj naziv. I ovaj put zaigrali smo se s prirodnim vinima i donosimo vam 2 tj. 3 atrakcije. Prva se zove Đorđe Bikicki i mnogi ga smatraju pokretačem orange revolucije u srpskom vinarstvu. Njegova vina dolaze s položaja Banoštor – jednima od najboljih … Objava PRINČIĆ, BIKICKI I ŠEMBER – Vinska faca poslije placa vol. 5 pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • MAGNUM MONDAY & ČVARCI

    Na zanimljivom i neuobičajenom predstavljanju dva prijateljska slovensko-hrvatska vinska projekta, već uhodanog 4. Salona pjenušavih vina i novog festivala za mlade 1.Vinskog univerzuma u Zagrebu, informacije o oba događanja iznesene su na radionici sljubljivanja čvaraka i pjenušaca pod nazivom „Magnum Monday“ na Vuglec bregu, koju je osmislila i moderirala prof. Marija Vukelić, direktorica Salona pjenušavih vina … Objava MAGNUM MONDAY & ČVARCI pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • VINA JAKOPIĆ na promociji predstavila raskoš svojih vina

    Vina Jakopić na promociji u International Business Hotelu predstavila raskoš svojih etiketa Spoj modernog i ugodnog ambijenta novootvorenog International Business Hotela, izvanrednih vina Jakopić i jedinstvenih kreacija sa snažnim autorskim potpisom chefa Hrvoja Nakića kreirali su nezaboravno predblagdansko gastronomsko iskustvo. Vinarija Jakopić predstavila je ponajbolje etikete sorti pušipel, graševina, rajnski rizlig, sauvignon, silvanac zeleni i muškat žuti. … Objava VINA JAKOPIĆ na promociji predstavila raskoš svojih vina pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.