Petra Jelenić

Petra Jelenić rođena je u Zagrebu, gdje se školovala za slastičarku. Kao kuharske uzore navodi mamu i baku, a od profesionalaca izdvaja Philippea Conticinija i Pierrea Hermea.

Opušta je priprema savijača i stvaranje novih kombinacija okusa i tekstura. Obožava svoj posao jer je kreativan i dinamičan, a u samoj su mu srži rad, rad i disciplina. Gostovala je u “Masterchefu” i u “Tri, dva jedan – peci!”, a najdraža joj je uspomena na kulinarsku emisiju “Slatka kuharica” s kojom je proputovala Hrvatsku i od domaćica učila pripremu tradicionalnih slastica iz kojih je dobivala inspiraciju za vlastite, modernije.

Njezina autorska slastica je torta od maka (jedno je vrijeme i vodila vlastitu slastičarnicu u zagrebačkoj Dukljaninovoj ulici, Mak na konac), a od 2017. radi kao korporativni chef slastičar za Bluesun hotele i predavač na Bluesun Akademiji. Maistrin hotel Park danas je njezina baza.

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • #VinoZaDoma – nekih se stvari ne treba odreći nikada

    U vrijeme kad svi moramo biti odgovorni i ostati doma, ljepotu života otkrit ćemo u sitnicama. Jedna od njih je i čaša dobrog vina, a u Feravinu su se pobrinuli da do nje dođete i bez da izlazite iz kuće   Za ljubitelje vina dobra vijest stiže iz Feričanaca. Novim projektom #VinoZaDoma poznata slavonska vinarija … Objava #VinoZaDoma – nekih se stvari ne treba odreći nikada pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • KRAUTHAKER – dostupan putem web shopa

    I u ovim nepredvidljivim danima, bitno je pronaći nešto pozitivno i izvući najbolje iz trenutne situacije. Vrijeme provedeno kod kuće može se iskoristiti na brojne načine – bilo to učenje i usavršavanje kojem smo se dugo željeli posvetiti ili uživanje u malim ritualima koji nas ispunjavaju, kao što su kuhanje omiljenog jela i povremeno opuštanje … Objava KRAUTHAKER – dostupan putem web shopa pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • VINSKE ZVIJEZDE u doba koronavirusa

    I vinska ocjenjivanja su zastala tijekom razdoblja izvanrednih mjera uzrokovanih pandemijom koronvirusa. Većina se ocjenjivanja održava naslijepo s više članova komisije, pripreme vina za ocjenjivanje (dostava, provjera podataka, priprema materijala) obično radi nekoliko osoba, stoga je logično da je i ovaj „grupni rad“ na čekanju. Srećom, prvo ovogodišnje ocjenjivanje vina projekta Vinske zvijezde 2020. održano … Objava VINSKE ZVIJEZDE u doba koronavirusa pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.