Petra Jelenić

Petra Jelenić rođena je u Zagrebu, gdje se školovala za slastičarku. Kao kuharske uzore navodi mamu i baku, a od profesionalaca izdvaja Philippea Conticinija i Pierrea Hermea.

Opušta je priprema savijača i stvaranje novih kombinacija okusa i tekstura. Obožava svoj posao jer je kreativan i dinamičan, a u samoj su mu srži rad, rad i disciplina. Gostovala je u “Masterchefu” i u “Tri, dva jedan – peci!”, a najdraža joj je uspomena na kulinarsku emisiju “Slatka kuharica” s kojom je proputovala Hrvatsku i od domaćica učila pripremu tradicionalnih slastica iz kojih je dobivala inspiraciju za vlastite, modernije.

Njezina autorska slastica je torta od maka (jedno je vrijeme i vodila vlastitu slastičarnicu u zagrebačkoj Dukljaninovoj ulici, Mak na konac), a od 2017. radi kao korporativni chef slastičar za Bluesun hotele i predavač na Bluesun Akademiji. Maistrin hotel Park danas je njezina baza.

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • MATEJ ZARO I UROŠ ROJAC – dvije nezaobilazne adrese za ozbiljne ljubitelje prirodnih vina

    Ako ste u konstantnoj potrazi za novim vinskim uzbuđenjima i preferirate, k tome, prirodna vina, onda su ova dva vinara iz Slovenske Istre adrese koje obavezno morate posjetiti: Matej Zaro(Izola) i 14 km dalje prema unutrašnjosti Uroš Rojac(malo mjesto Gažon). Oba vinara posvećena su u najvećoj mjeri autohtonim sortama – malvaziji istarskoj i refošku– , dolaze … Objava MATEJ ZARO I UROŠ ROJAC – dvije nezaobilazne adrese za ozbiljne ljubitelje prirodnih vina pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • BEOWINE OKUPIO BROJNE IZLAGAČE velika popularnost hrvatskih vina u Srbiji

    Na beogradskom sajmu vina BeoWine, koji se održavao u sklopu 42. međunardonog Sajma turizma, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore predstavilo se se i 12 hrvatskih vinarija – Iločki podrumi, Blato 1902, Kutjevo, Terzolo, Udruga Plavac mali Pelješac, PZ Vrbnik, Testament vinery, Galić vina, Dingač Skaramuča, Belje, Agrolaguna, Feravino. “U posljednje je tri godine rast izvoza … Objava BEOWINE OKUPIO BROJNE IZLAGAČE velika popularnost hrvatskih vina u Srbiji pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • ESPRESSO NIJE NAPITAK, ESPRESSO JE TRENUTAK!

    Doista , kada razgovaram sa ljudima koji piju espresso uvijek spominju senzaciju kao trenutak kojem su osjetili okus i u drugom je okus nepovratno nestao… Dugogodišnji rad bariste obilježavaju komplimenti i osmjesi zadovoljnih klijenata te neiscrpni opisi okusa šalicu za šalicom, kao da sa svakim želimo zajedno doživiti taj trenutak. Zastrašujuć pogled klijenta kada mu … Objava ESPRESSO NIJE NAPITAK, ESPRESSO JE TRENUTAK! pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.