Trapan

Ljubav, energičnost i hrabrost glavni su pokretači vinarije Trapan. Od 2005. do danas trudom i upornošću stvorili smo 12 ha ekološki čistih vinograda, a stečeno znanje i iskustvo prenosimo kroz podrum stvarajući fina i elegantna vina specifičnog karaktera, prepoznatljiva, s posebnom mediteranskom notom.

Proizvodnja vina prvenstveno je obiteljski posao jer traži puno pažnje i obostranog razumijevanja. Vjerujući u uspjeh naše misije, stvarajući iz srca, dajući sebe u proces proizvodnje pronašli smo pravi put koji nas vodi ka zacrtanom cilju – stvoriti prepoznatljiv proizvod u kojem će uživati i oni najprofinjenijeg ukusa.

Proces proizvodnje zapravo je jedan zatvoreni krug koji se iz godine u godinu ponavlja, a mi ga jačamo i obnavljamo našim čvrstim snagama i zajedništvom radeći posao koji nam pruža zadovoljstvo. Jer nema veće sreće i životne radosti nego probuditi se ujutro i biti sretan što ideš raditi posao koji želiš, i raditi taj posao cijeli dan i uživati u svim njegovim aspektima, a kad navečer legneš u krevet i razmišljaš o novom danu, nije ti teško što te ujutro opet čeka taj isti posao.

Prkoseći tradiciji i koristeći suvremena saznanja stvorili smo tako renomiranu paletu vina. Koristeći sav potencijal autohtonih sorti i vjerujući u njihovu maksimalnu iskoristivost, odlučili smo se napraviti prvi extra brut Non dosage rose’ Rubi, posvećen našoj najstarijoj kćeri. Riječ je o svježem, mineralnom vinu koje izvrsno paše u vrućim ljetnim danima.

Terra Mare je vino napravljeno od 100% terana, i posvećeno je našoj mlađoj kćeri. Kao i sva naša vina teran ima specifičnu crtu i suvremen karakter. Iako čuva svoju izvornost, riječ je o jednom atipičnom teranu.

Malvaziju radimo svježu – Ponente, i odležanu u drvenim bačvama od akacije – Uroboros. Ponente je naše svježe bijelo vino, a naziv nosi po zapadnom vjetru koji puše u ovim krajevima. Uroboros, grčki simbol zmije koja sama sebi grize rep, predstavlja zatvoreni razvojni ciklus, a samim time i vječno ponavljanje. Povezanost neba i zemlje prenesena kroz zrak Uroborosa osjeća se u vinu koje karakterizira izvrstan balans sortnosti i drva, a njegova struktura omogućava mu da zadrži snagu i svježinu, baš kao pravi Uroboros.

Od monosortnih crnih vina uz teran radimo i syrah – Shuluq. Ime mu je izvorno arapsko, a nosi naziv snažnog, toplog vjetra koji puše u ovim krajevima, još poznat kao jugo ili scirocco. Terroir južne Istre izrazito je pogodan za uspjeh ove sorte pa je vino od grožđa syrah intenzivno, puno zrelih tanina te odličnog balansa tijela i aromatike. Za ovo vino volimo reći da je naš ponos, ostvarenje naše vizije crnih odležanih vina, u stilu Cotes dur Rhone.

Posebno smo ponosni na našu crnu kupažu – Nigra Virgo Revolution. Riječ je o blendu cabernet sauvignona, merlota, syraha i terana. Revolution – jer nosi naš karakter, Nigra Vigo – jer je nježna i zanosna, a opet čvrsta i postojana, baš poput žene.

Razmišljajući o paleti naših proizvoda odlučili smo u nju uvrstiti još jedno vino – Dark Rose. Riječ je o crnom poluslatkom vinu od posušenog grožđa muškata ruže.

Vjerujemo u svoje ciljeve i nastavljamo dalje u stilu rock’n’rolla – hrabro, odrješito i sigurno jer vino za nas nije samo proizvod, vino je za nas život!

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • WINE&HERITAGE HOTEL ROXANICH u subotu II. Roses & Wine event

    U Wine & Heritage hotelu Roxanich u subotu 11. srpnja 2020. godine s početkom u 19 sati, održat će se II. Roses & Wine event. Nakon što je prvi, održan u lipnju, bio iznimno uspješan s odličnim odazivom, sada se priprema i drugo izdanje. I dok je lipanjski imao naglasak na okuse i mirise unutrašnje … Objava WINE&HERITAGE HOTEL ROXANICH u subotu II. Roses & Wine event pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • Održan prvi PINK WEEKEND powered by Premium Visa

    S obzirom da 8. PINK DAY koji se inicijalno trebao dogoditi u ožujku, a onda je zbog COVIDA19 odgođen za lipanj kada ipak nije mogao biti održan zbog posljedica potresa u muzeju Mimara, organizatori su se prebacili u digitalni medij – barem do ožujka 2021. kada se nadaju odžati još bolji, bogatiji i sadržajniji PINK … Objava Održan prvi PINK WEEKEND powered by Premium Visa pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • VINA od DAVNINA

    Ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodijelila je diplome vinarima za šampionska vina u pojedinim kategorijama u sklopu projekta pod nazivom „VINA od DAVNINA“. Povjerenstvo sasatavljeno od  ocjenjivača (enologa), ocijenilo je 159 uzoraka vina proizvedenih od 30 autohtonih sorti različitih godina berbeod 77 vinarate je dodijeljeno 7 šampionskih odličja najbolje ocjenjenim vinima u pojedinim kategorijama. Treće ocjenjivanje … Objava VINA od DAVNINA pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.