Vina Matošević

Vinarstvo je san sa čvrstim rokovima.

Naša priča ne počinje tradicionalno, bajkom u kojoj su predci skromno započeli, a generacije predano nastavljale tradiciju. Mi smo ludi i hrabri duhovi koji znaju da se ne mogu vraćati unazad da bi stvorili savršen početak. Krenuli smo odande gdje nas je zatekao naš san, uvjereni da možemo napraviti savršeni kraj, koji ćete pronaći u svojoj čaši.
Za nekoga je to biznis, a za nas je proizvodnja vina, avantura u kojoj smo se usudili pravilima i zakonitostima dodati srce. I tako svake godine, već preko petnaest, ispočetka.

Vina

Naš se vinski podrum nalazi u Krunčićima, u Istri, gotovo najsjevernijem dijelu Mediterana. Ovdje je vino oduvijek bilo dio tradicije, identiteta i svakodnevnog života. Drugim riječima, dio smo starog vinskog svijeta! Naša je misija napraviti vino koje odražava ovo jedinstveno područje, okupano plodnom zemljom, suncem i morem. Taj teritorij želimo zapakirati u bocu kako biste ga mogli osjetiti, upoznati i uživati.

Vinogradi

Istra prostire svoje vinogradarske položaje na najsjevernijem dijelu Mediterana, na bijeloj i crvenoj zemlji, idealno osunčanoj, taman koliko nama treba. Nalazimo se na 45. paraleli, poput najpoznatijih svjetskih vinorodnih krajeva, privilegirani smo time, i sve nam govori da možemo zaigrati Champions League s našim vinima.
Dvije su lokacije vinograda odakle dolazi grožđe za naša vina, prva je s područja Bujštine, u sjeverozapadnoj Istri, gdje zajedno s našim dugogodišnjim partnerima proizvodimo grožđe za svježa i odležala bijela vina, posebice Malvazije. Druga je lokacija u središnjoj Istri, uz mjesto Grimalda, gdje pravimo dva istoimena vina, Grimalda bijelo i Grimalda crno, kupaže bijelih i crnih sorti.
Obje su lokacije već dugo poznate kao pozicije vrhunskoga grožđa. Na Bujštini, u proteklih petnaestak berbi, uspjeli smo doći do finih vina i dobili brojne potvrde kvalitete. Iako su vinogradi Grimalde mladi, oni se već u prvim berbama  ističu  posebnošću i iznenađuju svojom kompleksnošću.
Mi svake godine iznova služimo toj zemlji i odgovaramo njenom izazovu, na zelenom prostranstvu stvaramo, prije svega najbolje grožđe, a potom iz njega, najbolje vino.
Svaki puta kada iznova poželite nazdraviti s nama, znamo da smo u tome uspjeli.

Podrum

Podrum je magično mjesto u kojem žive vina. Posao nas vinara jest prenijeti u bocu sve ono što grožđe donosi iz vinograda. Putem nastojimo izgubiti što manje onoga iskonskog što donosi istarska zemlja, loza i čovjek koji se brine o njoj, zato je pažnja tijekom prerade vrlo važna. Tehnički, napravili smo podrum koji pruža dobre uvjete za proces proizvodnje vina. Podrum je funkcionalan, krenuvši od prihvata grožđa, preko vinifikacije, odležavanja i finaliziranja vina. Sve smo napravili po vlastitom nahođenju, slijedeći svoje ideje i maštanja. Pored funkcije prostora, podrum smo gradili tako da se u njemu dobro osjećamo, što želimo i svima koji nas dođu posjetiti. Sigurni smo da će vam posjet podrumu biti zanimljiv. Svi mi želimo saznati što se nalazi iza gotovoga proizvoda u boci, a  kada saznamo, ispričat ćemo Vam zanimljivu priču iz prve ruke…

www.hedonist-magazin.com/wine-drink

  • WINE&HERITAGE HOTEL ROXANICH u subotu II. Roses & Wine event

    U Wine & Heritage hotelu Roxanich u subotu 11. srpnja 2020. godine s početkom u 19 sati, održat će se II. Roses & Wine event. Nakon što je prvi, održan u lipnju, bio iznimno uspješan s odličnim odazivom, sada se priprema i drugo izdanje. I dok je lipanjski imao naglasak na okuse i mirise unutrašnje … Objava WINE&HERITAGE HOTEL ROXANICH u subotu II. Roses & Wine event pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • Održan prvi PINK WEEKEND powered by Premium Visa

    S obzirom da 8. PINK DAY koji se inicijalno trebao dogoditi u ožujku, a onda je zbog COVIDA19 odgođen za lipanj kada ipak nije mogao biti održan zbog posljedica potresa u muzeju Mimara, organizatori su se prebacili u digitalni medij – barem do ožujka 2021. kada se nadaju odžati još bolji, bogatiji i sadržajniji PINK … Objava Održan prvi PINK WEEKEND powered by Premium Visa pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.

  • VINA od DAVNINA

    Ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodijelila je diplome vinarima za šampionska vina u pojedinim kategorijama u sklopu projekta pod nazivom „VINA od DAVNINA“. Povjerenstvo sasatavljeno od  ocjenjivača (enologa), ocijenilo je 159 uzoraka vina proizvedenih od 30 autohtonih sorti različitih godina berbeod 77 vinarate je dodijeljeno 7 šampionskih odličja najbolje ocjenjenim vinima u pojedinim kategorijama. Treće ocjenjivanje … Objava VINA od DAVNINA pojavila se prvi puta na Hedonist Magazin.